U bent hier

Expo Good Boy Bad Boy

In de zomer van 2017 toont het KC Ten Bogaerde voor de tweede maal de collectie van het Frac Nord-Pas de Calais te Koksijde. Met de expo ‘Good Boy Bad Boy’ geeft curator Keren Detton een antwoord op ‘Onze Vissers. Het DNA van het Zilte Leven’, de zomertentoonstelling in het NAVIGO - Nationaal Visserij-museum Oostduinkerke. ‘Onze Vissers’ toont een selectie van de beste beelden die ooit van Belgische vissers werden gemaakt.

Daarnaast krijgen we in Ten Bogaerde met de expo ‘Good Boy Bad Boy’ een beeld van de sociale en psychologische betekenis van het portret in de kunst van 1970 tot heden. Aan de hand van popiconen als Amy Winehouse en The Who, historische figuren als Hercules, of anonieme beeltenissen tonen tien inter-nationale kunstenaars hun relatie met het portret. De invloed van fotografie, videokunst en collages op het portret wordt in de prachtige gerestaureerde schuur van Ten Bogaerde onder de loep genomen. Hoe word jij door de hedendaagse iconografie beïnvloed? Verandert de expo Good Boy Bad Boy ook jouw manier van kijken naar het portret?

Randprogramma

Voor het hele gezin

  • familieworkshop Button Art: zaterdag 8/0722/075/08 en 19/08  (telkens om 14 uur)
  • Doeboekje voor kunstkijkers: Ga op ontdekkingstocht en word een kunstkijker! Dit familieparcours voor het hele gezin maakt jong en oud wegwijs in de tentoonstelling Good Boy Bad Boy. Het doeboekje is inbegrepen in het toegangsticket. Lees meer op de familiepagina van het Kunstencentrum!

Meer info: www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde

Openingsuren: dinsdag tot vrijdag: 11-18 uur - zaterdag en zondag:10-18 uur

Tickets:

  • 5 euro: toegangsticket
  • 3 euro: personen met een beperking, 65+’ers, 13- t.e.m. 18-jarigen, studenten, reductiekaarten

vanaf 10 personen (3 euro p.p.), op vertoon toegangsticket Frac Nord-Pas de Calais of NAVIGO expo Onze Vissers.

  • Gratis: inwoners Koksijde, tweederesidenten (op vertoon K-pas), t.e.m. 12 jaar, begeleider persoon met beperking, leerkrachten (op vertoon lerarenkaart), ICOM/VMV/FTG/Toerisme Vlaanderen, op vertoon combiticket Musea Koksijde / Museumpas Koksijde, op Open Museumdag (eerste zaterdag v/d maand).