U bent hier

Erfgoedwandelingen en -fietsroutes

Onze wandelingen zijn een geslaagde combinatie van architectuur, kunst en streekhistorie. Deze erfgoedwandelingen zijn vaak verkrijgbaar in brochurevorm, in dat geval zijn ze verkrijgbaar in de toerismekantoren van onze gemeente.

Je kan deelnemen aan onze geleide rondleidingen tijdens vakantieperiodes (€1 per persoon). Hou zeker ons activiteitenoverzicht in de gaten.

Anderzijds kan je ook zelf een gids inhuren bij de dienst Cultuur en Erfgoed. De prijs voor een gidsbeurt bedraagt €60 (max. 25 personen per gids).

NIEUW: Kunstencentrum Ten Bogaerde: geleide rondleidingen over de tijdelijke kunsttentoonstelling en/of de permanente opstelling van George Grard, met uiteraard voldoende aandacht voor ons erfgoed. De abdijhoeve Ten Bogaerde is beschermd als monument: die bescherming omvat de twee eindgevels van de vroegere schuur (het huidige Kunstencentrum), het kerkgebouw, de ingangspoort, etc. Daarnaast is er ook de duin-polderovergang, een beschermd cultuurhistorisch landschap. Meer informatie verkrijg je bij de dienst Cultuur en Erfgoed