U bent hier

120 jaar Paul Delvaux

Op 23 september is het precies 120 jaar geleden dat kunstschilder Paul Delvaux het levenslicht zag. Een verjaardag die in Koksijde niet onopgemerkt mag voorbijgaan!

Het Paul Delvaux Museum zet die zaterdag zijn deuren wagenwijd én gratis open voor iedereen van 10.30 tot 17.30 uur. Hét uitgelezen moment om familieleden, vrienden en kennissen uit te nodigen voor een bezoekje aan de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling ‘Delvaux, uitnodiging tot een verhaal’.

Cultureel ambassadeur Walter Vilain, veelzijdig beeldend kunstenaar, componist, leerling en vriend van Delvaux geeft om 14 uur een unieke rondleiding in het museum met als rode draad zijn persoonlijke band met Paul Delvaux (vooraf inschrijven voor de rondleiding: T 058 52 12 29).

Wie zijn (al dan niet ontluikende) artistieke talenten wil bovenhalen, scherpt alvast zijn potlood en komt die dag de mooiste schetsen maken in het Delvaux Museum. Tekenpapier krijg je ter plaatse aangeboden. Om 11 uur en 15 uur begeleidt een leerkracht van de Westhoek Academie Koksijde telkens een schetsworkshop voor amateurs, weg dus met die koudwatervrees!

Als kers op de symbolische taart krijgen de eerste 120 inwoners een geschenkje in het museum op afgifte van onderstaande bon (één bon per gezin).

Afspraak dus op zaterdag 23 september in het Delvaux Museum: met stip te noteren in jullie artistieke agenda! 

10h30-17h30 : Gratis toegang

11h: Schetsworkshop in samenwerking met Westhoek Academie Koksijde 

14h: Rondleiding door Walter Vilain, cultureel ambassadeur, veelzijdig beeldend kunstenaar, componist, leerling en vriend van Paul Delvaux 

(vooraf inschrijven: T 058 52 12 29) 

15h: Schetsworkshop in samenwerking met Westhoek Academie Koksijde

Andere activiteiten

Paul Delvaux 120 jaar, een verhaal in de bibliotheek

Wanneer:
woensdag 06 september 2017 tot zaterdag 07 oktober 2017

Paul Delvaux werd 120 jaar geleden geboren, hét perfecte moment om ‘s werelds bekendste twintigste-eeuwse, poëtisch realistische schilder te belichten in een thematentoonstelling. De STICHTING PAUL...

Lees verder

Paul Delvauxmuseum

Het museum Paul Delvaux, ondergebracht in het idyllische decor van 'Het Vlierhof', is opgedragen aan de wereldvermaarde Paul Delvaux. Een bezoek aan het museum is een ervaring op zich:...

Lees verder

Deze boeiende wandeling door Sint-Idesbald leidt u doorheen het leven van beide kunstenaars en is een uitstekende manier om kennis te maken met het verleden van dit kunstenaarsoord.

"Uit vriendschap" leek eerst een moeilijk thema om te linken aan erfgoed, maar bij nader inzien is het Koksijdse erfgoed een héél intense vriendschap rijk: deze tussen de twee misschien meest gerenommeerde kunstenaars die ooit in Sint-Idesbald verbleven.

Hoewel deze kunstenaars oorspronkelijk niet van de kuststreek afkomstig waren, kozen zij er toch voor om hier te verblijven en hun creativiteit te ontwikkelen. Zij lagen aan de basis van wat we tot op heden het 'kunstenaarsoord' Sint-Idesbald noemen. Vele artiesten volgden hun voorbeeld en kwamen hier hun inspiratie zoeken.

Een boeiende wandeltocht temidden van de kustarchitectuur van Sint-Idesbald.

Hoe zag Sint-Idesbald eruit toen Paul Delvaux er schilderde, neem nu in de jaren zestig? Hoe zag Sint-Idesbald eruit, toen hij er in 1945 George Grard kwam opzoeken? Welke gebouwen stonden er reeds, toen zij door de straten van Sint-Idesbald kuierden?

Tijdens deze wandeling staan we stil bij het bouwkundige erfgoed.